Dank voor alles!

Dankjewel Stedelijk Gymnasium Leeuwarden! We kregen als ‘sleutelkinderen’ ook dit keer weer alle ruimte om onze plannen uit te werken.

Lees meer

We hebben de foto’s nog

De foto’s staan online. Wytze Hoogslag en Romy Postma tekenden in 2024 voor het beeldverslag. Je vindt het samen met de video uit de Grote Kerk online.

Lees meer

356 reacties op de evaluatie!

Wat een rijkdom aan reacties hebben we gekregen. Lovende en kritische reacties, maar vooral ook nuttige feedback die we goed kunnen gebruiken.

Lees meer

We gaan in winterslaap

Binnenkort staan de foto’s en video’s die we van jullie krijgen online. Achter een slotje. Daarna gaat de website in de slaapstand tot 2028.

Lees meer

Webmaster gezocht

Wij zijn op zoek naar een dynamische en creatieve webmaster die thuis is in Wordpress en DIVI. Of wil leren om de online omgeving en hosting te managen.

Lees meer

Vrijdag laatste ronde

The evening before. We hangen gauw de bordjes op. Nemen de draaiboeken door en leggen de badges klaar. Het vrijwilligersteam is er helemaal klaar voor!

Lees meer

Kom zaterdag achterom

Voor het 29ste Lustrum hebben we een tent laten bouwen. Die staat achter school. Je hoeft dus niet meer zonder jas van de Manege naar school.

Lees meer

Welk vak kies jij zaterdag?

Bij het ophalen van de badge hebben we 560 vouchers beschikbaar voor gastlessen. Kies verstandig. Want je kunt maar één vak kiezen.

Lees meer

Jaargang 62 opgedoken!

Stentrix Renée Dooren heeft de 62ste jaargang van de Stentor opgedoken! We hebben de nummers meteen voor je online gezet! Kijk snel op het forum voor meer informatie.

Lees meer

Wees op tijd voor de foto’s!

Let op: wil je op de foto? Wees dan zaterdagmiddag op tijd in de Harmonie en houd het rooster goed in de gaten. Controleer, onthoud en deel de planning!

Lees meer

Even inzingen alstublieft

Met volle borst invallen als het In ci-vi-ta-te Fri-si-ae weerklinkt? Pepijn has got you covered. Met bladmuziek en muzikale omlijsting.

Lees meer

Programma 2024

Het complete programma, met inweken op de Noorderweg, voorwas in de Grote Kerk, hoofdprogramma in de Harmonie en in Lixx de centrifuge in.

Lees meer

Terug naar school in 3D

Live is leuker, maar voor iedereen die zaterdag niet naar school kan hebben we een 3D scan laten maken van Noorderweg 1.

Lees meer

Oproep Saskia Goldschmidt

Saskia Goldschmidt (van o.a. De Hormoonfabriek) zoekt voor een biografie over haar moeder informatie over het Stedelijk Gymnasium in de jaren 1938 tot 1944.

Lees meer

Reserveer daghap voor 11 januari

Daghap bestellen kan tot 11 januari. Je kunt dan met je mede-alumni in de Harmonie een lekkere, betaalbare maaltijd nuttigen. Na 11 januari stopt de verkoop.

Lees meer

Fundraiser met jonge hond

Op school mocht veel. Er was een hele liberale sfeer. De jonge honden zochten nog wel eens de grenzen op. Henk Pasma over zijn gymnasium.

Lees meer

Benieuwd wie er bij zijn?

Benieuwd wie er uit jouw examenjaar bij is dit keer? Kijk daarvoor op het Forum onder de rubriek Klaslokalen en kies je eigen examenjaar.

Lees meer

Sneak preview programma

De eerste details van het programma zijn binnen. Een week voor het lustrum sturen we je het complete programma met alle tijdstippen. Nu eerst een voorproefje.

Lees meer

4 oproepen voor de 13e

De 13e januari komt snel dichtbij. Met minder dan 2 weken te gaan hebben we nog 4 oproepen. Voor vrijwilligers, rijders, auteurs en fotoverzamelaars.

Lees meer

Dankjewel sponsors!

Korting voor junior alumni, de Lustrumstentor én een 3D model van school. Allemaal mogelijk gemaakt door onze sponsors. En onze sponsorwerver.

Lees meer

Podcast: Arjen met een e

David Engelhard interviewt Arjen de Graaf over zijn gymnasiumjaren. Met een levendige herinnering en een vleugje humor, onthult Arjen unieke details.

Lees meer

De beste examenstunt

Had jouw examenjaar nou dé beste examenstunt in de geschiedenis van het Stedelijk Gymnasium, dan zijn wij op zoek naar jouw verhaal!

Lees meer

Koppen bij elkaar

Kudos voor Don Hoffman en Lysbeth bakker! Ze zijn bezig met het wakker schudden van de Stentor, die tijdens de corona in slaap was gevallen.

Lees meer

Leerling in oorlog en vrede

Piet Hein Buisman, 91 jaar jong, kijkt met plezier terug op zijn schooltijd, van 1944 tot 1950, die toch niet zonder hobbels was. En verheugt zich op het lustrum, dat hij niet wil missen.

Lees meer

Karateles van Doodkorte

Dédé de Haan (achteraan, tweede van links) vertelt over de langste schooldag. Over haar belangst. En hoe je ook als gymnasiast de kranten kunt halen.

Lees meer

200 extra Harmoniekaarten

Voor iedereen die bij het lustrum wil zijn komen er 200 extra Harmoniekaarten à € 22,= beschikbaar, zonder school en Grote Kerk en met gezelschap.

Lees meer

De terugkeer van de daghap

We bieden dit jaar de mogelijkheid om tegen een schappelijke prijs een daghap van de Harmonie te bestellen, met drie verschillende menukeuzes.

Lees meer

Fotodetectives gezocht!

Het legendarische fotoarchief van het Stedelijk Gymnasium dat door Sicco van Albada werd gescand staat online. We zoeken fotodetectives die mee willen kijken!

Lees meer

📢 Verhalen gezocht!

Ben jij of ken jij iemand die na het schoolleven een buitengewoon carrière pad heeft bewandeld? We leggen graag contact met je!

Lees meer

Help ons als vrijwilliger 🙏

Helaas zijn er enkele vrijwilligers uitgevallen. We zijn dus hard op zoek naar mensen die mee willen hebben met de organisatie. Wil jij als vrijwilliger meehelpen met het organiseren van het lustrum?

Lees meer

Laatste kaartverkoop van start

Wanneer je dit leest is de kaartverkoop voor het 29ste Lustrum van het Stedelijk Gymnasium Leeuwarden van start gegaan. Dit is het laatste lustrum waarbij je het gebouw in de huidige staat kunt bekijken

Lees meer

Muren vol verhalen

Kun je meer vertellen over ‘jouw’ muurschildering? Janneke en Lisanne zijn op zoek naar mensen die willen vertellen over deze levende geschiedenis.

Lees meer

De eerste klassenoudste!

De eerste klassenoudste heeft zich gemeld. Voor schoolgenoten uit de jaargangen 1960 tot 1969 heeft Joan van Albada een oproep geplaatst.

Lees meer

Op naar de tweede ronde

De contouren van het 29e lustrum staan en dit najaar zetten we de de volgende stappen naar een onvergetelijk lustrum.

Lees meer

Afscheid van Groep 9

Met een heerlijke afscheidspicknick kwam er vandaag een einde aan een hele fijne periode voor onze 14 Groep 9-leerlingen.

Lees meer

ad lustrum

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)