Koppen bij elkaar

Kudos voor Don Hoffman en Lysbeth bakker! Ze zijn bezig met het wakker schudden van de Stentor, die tijdens de corona in slaap was gevallen.

read more

Leerling in oorlog en vrede

Piet Hein Buisman, 91 jaar jong, kijkt met plezier terug op zijn schooltijd, van 1944 tot 1950, die toch niet zonder hobbels was. En verheugt zich op het lustrum, dat hij niet wil missen.

read more

Karateles van Doodkorte

Dédé de Haan (achteraan, tweede van links) vertelt over de langste schooldag. Over haar belangst. En hoe je ook als gymnasiast de kranten kunt halen.

read more

200 extra Harmoniekaarten

Voor iedereen die bij het lustrum wil zijn komen er 200 extra Harmoniekaarten à € 22,= beschikbaar, zonder school en Grote Kerk en met gezelschap.

read more

De terugkeer van de daghap

We bieden dit jaar de mogelijkheid om tegen een schappelijke prijs een daghap van de Harmonie te bestellen, met drie verschillende menukeuzes.

read more

Fotodetectives gezocht!

Het legendarische fotoarchief van het Stedelijk Gymnasium dat door Sicco van Albada werd gescand staat online. We zoeken fotodetectives die mee willen kijken!

read more

📢 Verhalen gezocht!

Ben jij of ken jij iemand die na het schoolleven een buitengewoon carrière pad heeft bewandeld? We leggen graag contact met je!

read more

Help ons als vrijwilliger 🙏

Helaas zijn er enkele vrijwilligers uitgevallen. We zijn dus hard op zoek naar mensen die mee willen hebben met de organisatie. Wil jij als vrijwilliger meehelpen met het organiseren van het lustrum?

read more

Laatste kaartverkoop van start

Wanneer je dit leest is de kaartverkoop voor het 29ste Lustrum van het Stedelijk Gymnasium Leeuwarden van start gegaan. Dit is het laatste lustrum waarbij je het gebouw in de huidige staat kunt bekijken

read more

Muren vol verhalen

Kun je meer vertellen over ‘jouw’ muurschildering? Janneke en Lisanne zijn op zoek naar mensen die willen vertellen over deze levende geschiedenis.

read more

De eerste klassenoudste!

De eerste klassenoudste heeft zich gemeld. Voor schoolgenoten uit de jaargangen 1960 tot 1969 heeft Joan van Albada een oproep geplaatst.

read more

Op naar de tweede ronde

De contouren van het 29e lustrum staan en dit najaar zetten we de de volgende stappen naar een onvergetelijk lustrum.

read more

Afscheid van Groep 9

Met een heerlijke afscheidspicknick kwam er vandaag een einde aan een hele fijne periode voor onze 14 Groep 9-leerlingen.

read more

Wetenschapsklassen gestart

Vandaag zijn de “Wetenschapsklassen” gestart. Rector Eelko Hooijmaaijers opende de eerste lesdag met een verhaal over successen.

read more

Diploma uitreiking 2022

Dit jaar weer diploma uitreiking in De Grote Kerk. Met Herman! We zijn blij terug te kunnen komen en zijn de Pelikaankerk erg dankbaar voor hun gastvrijheid de afgelopen twee jaar.

read more

Het ja-woord op school

Oud-leerlingen Lisa Feddema en Harmen Cuperus gaven elkaar het ja-woord in Leeuwarden. En gingen natuurlijk ook nog even op school op de foto.

read more

Voorbereiding Romereis

Ondanks alle coronagedoe zijn de voorbereidingen voor de Romereis gestart!! De eerste Rome-lezing werd gehouden door meneer Hooijmaaijers.

read more

Niesje Mooiman, dank! dank! dank!

Na 25 jaar Stedelijk Gymnasium was vandaag de laatste dag op onze school aangebroken voor Niesje Mooiman. In elke rol die ze heeft gehad, docent, mentor, decaan, conrector of rector, stonden leerlingen bovenaan.

read more

Afscheid mevrouw Hallmann

Mevrouw Hallmann gaat met pensioen!! Klas 6 heeft haar nog even in de bloemen gezet. Uiteraard kon de bolide van mevrouw Halmann daar niet bij ontbreken.

read more

Herman is jarig

Vandaag viert onze Herman zijn verjaardag. Hoe oud hij is geworden kan uiteraard niet vermeld worden, maar wel dat we hopen dat hij nog héééééééééééél lang bij ons blijft!!

read more

Mini reunie 1982-1983

Afgelopen weekend was er een mini-reünie van de examenklas van 19821983 op school. Ze hebben lekker geluncht en weer even gevoeld hoe het is in de schoolbanken. Altijd weer bijzonder hoe sterk de band is tussen onze oud-leerlingen en de school!!

read more

Grote Fuif 2020: Geen Lustrum, wel leuk!

Je kent het vast wel dat gevoel. De Grote Fuif komt er aan. Die van 2020 wordt heel bijzonder. Geen lustrum, wel leuk. Daarom doet de LGC ook een oproep aan alle gymnasiasten van alle jaargangen.

read more

Jaap Dalman (1940-2019)

Op twee november overleed onverwachts Jaap Dalman, sinds 1968 leraar lichamelijke opvoeding aan het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden. Veel gymnasiasten zullen zich Mijnheer Dalman herinneren. Dochter Liesbeth Dalman verzorgde voor ons een korte levensbeschrijving.

read more

Eddie Scholl 75 jaar

Ter ere van de 75ste verjaardag van Eddie Scholl schreef politicus Remco Heite een korte schets van zijn illustere schaakcarrière.

read more

Metamorphosen

De valedictie van 2019 was Friso Tannenberg, de jongste gediplomeerde, die het thema metamorphosen gebruikte om terug te kijken op zijn schooltijd.

read more

ad lustrum

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)