Joan van Albada: “De bel voor de start van onze rijtour door Leeuwarden en voor ons eindexamenfeest zal aanstonds luiden.”

Met hulp van de organisatie
Joan van Albada (1952-1963) heeft begin deze week een oproep verstuurd aan allen die in de jaren 1960-1969 in ‘ons’ Stedelijk Gymnasium’ hun eindexamen hebben gedaan en gehaald. Hij kreeg daarbij hulp van de organisatie die de mailing voor hem verzorgde. In verband met de AVG is het helaas niet toegestaan om als organisatie zonder toestemming privégegevens te delen. Voor instemmende jaargenoten onder elkaar is dat geen probleem.

Groepsactiviteiten plannen
In het bericht aan zijn generatiegenoten roept Joan iedereen die tussen 1960 en 1969 deed op om contact met hem op te nemen en email-adres en telefoonnummer te delen. Joan zal in september iedereen die gereageerd heeft met elkaar in contact brengen om dan samen te overleggen over gezamenlijke (of groeps-) activiteiten en te praten over ‘wat verder ter tafel komt’.

Tips van Hinke Bootsma
Bij het vorige lustrum was Hinke Bootsma de eerste klassenoudste. Samen met Marcel Kuin heeft ze een whatsappgroep opgezet waar ze jaargenoten voor uitnodigden, die op hun beurt weer anderen uitnodigden. Onderling werden er ook leerlingenlijsten en klassenfoto’s gedeeld zodat de groep uitgroeide tot 40 jaargenoten, waarbij ook Hendrik Zijlstra en Jan de Heer aansloten.

Wil jij klassenoudste worden?
We zoeken meer van dat soort klassenoudsten (of zullen we ze heel gymnasiaal praefecti noemen?) en willen iedere jaargang oproepen om bij elkaar te rade te gaan wie van jullie het voortouw wil nemen om nog meer jaargenoten te bereiken en betrekken. Op het forum vind je tips voor klassenoudsten.