Op zoek naar schelmen en schobbejakken

14 augustus 2018

Op 12 januari 2019 wordt het 28e lustrum van het Stedelijk Gymnasium Leeuwarden gevierd. De voorbereidingen  zijn al in volle gang. Voor één van de programma-onderdelen, het middagprogramma, zijn wij op zoek naar jullie verhalen!

Rebelleren en ondeugden door de jaren heen
Het middagprogramma zal, zoals vanouds, plaatsvinden in de Grote Kerk. Hier organiseren wij een interactieve talkshow voor jong en oud met als overkoepelend thema: ‘Rebelleren en ondeugden door de jaren heen’. Het zal een middagje vol sterke en ontroerende verhalen worden…

Speelse sub-thema’s
We behandelen de volgende sub thema’s:

  • Spijbelen en spieken (en ander tegendraads schoolgedrag)
  • Romereis (en dan vooral ook alle niet studie gerelateerde zaken die hebben plaatsgevonden)
  • Bijzondere acties/evenementen die op en rondom het Gymnasium hebben plaatsgevonden.

Leuke, sterke en ongelooflijke verhalen
In de kerk gaan wij met een aantal alumni in gesprek over deze thema’s, dus heeft u leuke verhalen, sterke verhalen, ongelooflijke verhalen of bijzondere anekdotes over uw gymnasiumtijd én lijkt het u leuk om hierover in de Grote Kerk wat te vertellen; twijfel niet en laat het ons weten! (Ook als u niet in de grote kerk wilt spreken lezen wij graag uw bijdrage en kan iemand anders wellicht namens u spreken).

Op zoek naar foto’s
Daarnaast zijn we ook op zoek naar foto’s die gerelateerd aan het verhaal (bijvoorbeeld groepsfoto’s van de Romereizen of foto’s van evenementen): heeft u deze, mail ze dan met een kleine beschrijving naar ons zodat wij deze in de grote kerk kunnen tonen.

Wij zijn erg benieuwd naar alle mooie verhalen en foto’s over ons Gymnasium, dus schroom niet en mail ons op onderstaand adres: middagcommissie@lustrumstedelijkgymnasium.nl.

Cordiali saluti,

De middag commissie

Henk Pasma
Dirk Jan Pasma
Janneke de Boer
Lisanne Saptenno