David Engelhard (2010) interviewt Arjen de Graaf (1983).

Klassiek schoolgebouw
Arjen met een E dus, Arjèn. Arjen blikt terug op zijn schooltijd en het examenjaar 1983. Hij fietste elke dag 50 minuten heen en terug vanuit het dorp Sexbierum. Hij vond het een klassiek schoolgebouw en herinnert zich vooral het tekenlokaal nog goed. Hij had een leuke schooltijd en deed naast de lessen veel extra activiteiten zoals meewerken aan de Grote Fuif en cabaretvoorstellingen. Muziek was een grote passie van hem, hij luisterde veel naar new wave en ging ook naar concerten.

Leuk om oud-klasgenoten te zien
Na de middelbare school vertrok Arjen naar Amsterdam voor zijn studie. Hij is altijd in Amsterdam blijven wonen en werken. Hij mist de binding met Friesland niet zo, maar vindt het nog wel leuk om naar de reünies te gaan en oud-klasgenoten te zien. Nu helpt hij mee met de organisatie van het lustrum omdat hij zijn expertise als inkoper kan inzetten en ook omdat hij met het overlijden van zijn ouders de natuurlijke binding met Friesland kwijt is.

Neem een tussenjaar!
Wat Arjen over tien jaar doet als hij met pensioen is? Hij heeft er nog geen idee van. Arjen’s advies aan de huidige examenleerlingen is om na de middelbare school een tussenjaar te nemen en te gaan reizen. Dit zorgt voor meer relativering en is een verrijking voor je leven.