Via de comments sectie kregen we de volgende oproep binnen van de bekende schrijfster Saskia Goldschmidt. Ze is op zoek naar informatie over de periode 1938 tot 1944. Saskia is inmiddels in contact met Eelko Hooijmaaijers, en weet dat in het HCL het archief van het Stedelijk Gymnasium wordt bewaard en dat er in Tresoar e.e.a. te vinden is. Kunnen jullie Saskia verder helpen met informatie over het gymnasium en haar leerlingen tussen 1938 en 1944? Jullie hulp wordt op prijs gesteld!

Mijn naam is Saskia Goldschmidt, ik ben schrijfster van verschillende romans.
Op dit moment werk ik aan een (soort van) biografie over mijn moeder: Heleen Viehoff, die van 1938 tot 1944 (?) op het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden heeft gezeten.
Ik ben op zoek naar informatie over die tijd op de school, wellicht naar klasgenoten (in brieven heeft ze het vaak over vriendin Wing gehad, en Nans Römer (?).
Ook zoek ik naar informatie over Juffrouw Helena Wilhelmina Frederika Stellwag (1902-1996), en naar eventuele contactgegevens van de erven Stellwag.
Daarnaast ben ik geïnteresseerd in verhalen rondom het Arrest van Leeuwarden, dat uitgesproken werd door mijn grootvader Frans Frederik Viehoff.
Ook foto’s uit die tijd zijn welkom!

Mocht u me op een spoor kunnen zetten, heel graag.
U kunt me mailen op: s.goldschmidt@xs4all.nl
Hartelijk dank.