Op naar het 29ste lustrum!

Op zaterdag 13 januari 2024 vieren we het 29ste lustrum van het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden. De school bestaat dan 145 jaar. Het is de tiende keer dat we ons lustrum vieren. De eerste keer was bij het 100-jarig bestaan van de school, in 1979. De grote vraag is wie er zin, tijd en gelegenheid heeft ons te helpen het allemaal te organiseren. Kom op vrijdag 4 november om 19:30 terug naar school en schrijf je in!

Deel mee in een unieke ervaring

Een lustrum organiseert zich niet zelf, je hebt vrijwilligers nodig die het mogelijk maken. Ook dit jaar zijn we op zoek naar mensen die mee willen werken aan een volgende gedenkwaardige bijeenkomst. Iedereen die er al eens aan mee gewerkt heeft is het er mee eens: meedoen is een unieke manier om in contact te komen met schoolgenoten uit verschillende generaties en om de verhalen van een unieke school met elkaar te delen en door te geven.

Plek voor nieuw (en bekend) talent

Het 29ste Lustrum wordt georganiseerd door Stichting Lustrumviering Stedelijk Gymnasium Leeuwarden. Anneke Beugels volgt Jan ten Brug op als voorzitter van de stichting. Jan blijft vanzelfsprekend betrokken bij de organisatie. Penningmeester Albert Verdenius blijft in functie. We zoeken nog twee waardige opvolgers voor vertrekkend secretaris Dédé de Haan, omdat het eigenlijk te veel werk is voor één iemand.

Commissieleden gezocht

Er zijn verschillende commissies waarvoor we leden zoeken:

 • Ochtendcommissie
  organiseert de lustrumochtend op school
 • Middagcommissie
  organiseert de officiële lustrumviering in de Grote Kerk
 • Avondcommissie
  organiseert ism LGC-bestuur de Grote Fuif in de Harmonie
 • Cateringcommissie
  verzorgt de voedselvoorziening
 • Communicatie & PR commissie
  onderhoudt de website, stelt nieuwsbrieven samen, social media
 • Stentorcommissie
  verzorgt de speciale Stentor uitgave en het programma

Kom langs, volg ons, schrijf je in, geef het door

Dit is het eerste mailtje voor het 29ste Lustrum van het Stedelijk Gymnasium. Je ontvangt deze omdat je je in het verleden ingeschreven hebt voor de nieuwsbrief. Uitschrijven kan via de link onder denieuwsbrief. Je kunt ons ook volgen op Facebook of jaargenoten attent maken op deze nieuwsbrief en de website. De website heeft een blog dat openbaar is en een gesloten gedeelte voor alumni. Heb je eerder een account aangemaakt dan kun je dat nog gebruiken. Vanaf januari maken we weer nieuwe accounts aan.  Stuur vragen, tips of opmerkingen aan communicatie@lustrumstedelijkgymnasium.nl.